Bu kış sezonu +1’im var

Bundan sadece beş yıl önce birisi 2020’de oğlunla snowboard yapacaksın dese heralde “hadi oradan” derdim.

Can 16 aylıkken snowboard ile tanıştı.

Bir de eğilip ağırlık merkezini aşağıya çekiyor. 🙂 Tabi benim ağzım da kulaklarımda.

Solda benim boardum, sağda Can’ın.

Bu kışın açılışını Erciyes’de geçirdik. Erciyes’e gitmek hiç nasip olmamıştı; nasip bu seneyeymiş. Gitmeyenler için çok güzel bir tesis diyebilirim. Fransa’da ve İsviçre’de kullanılan telesiyejler kullanılmış. Üstü kapalı, rüzgarı kesen ve hızlı telesiyejler. Boşuna Kartalkaya’da Uludağ’da paranızı çarçur etmeyin. İki bölgede de otellerin tekeli bence bu ülkenin kar sporuna en fazla zararı veren şey. (P.S: Dorukkaya’nın yeni telesiyeji hariç).

Magna Apex’de gün batarken.

Erciyes’in üç giriş noktası var; Hacılar, Tekir ve Develi. Hacılar kapıya hiç gitmedim o sebeple bilmiyorum. Tekir kapı Kayseri halkının da karıştığı sucuk ekmek ve dağ havası ile kış sporlarının harmanlandığı yer. Pistin üst kısmında yayalara çarpmamaya dikkat edin. Zaten yayaların gondol ile yukarı çıkma sevdası sizi epey geciktirebiliyor.

Develi kapı ise Magna Apex’in hemen önünde. Odamızdan çıktığımız gibi pistlerde soluğu alabildik ki Erciyes otellerinin büyük kısmının problemi pistlere direkt erişimi olmaması. Pistler ile pek çok otel arasından yol geçiyor. Eğer gençseniz, çocuk vs yoksa Kayseri merkezde uygun bir otelde kalıp günübirlik dağa çıkıp inebilirsiniz. Eğer bizim gibi bebekli bir aileyseniz piste direkt erişimi olan bir otel hayatınızı kolaylaştıracaktır.

Apex’in hemen önünde Arctic diye bir mekanları var. Gün içerisinde dup-tıs modundaysanız sizin için çok keyifli olacaktır lakin fiyatlara dikkat.

Görüşmek üzere 🙂


Yazılar eğer ilginizi çekiyorsa aşağıya eposta adresinizi yazarak abone olabilirsiniz

Her yeni makale yayınlandığında size e-posta gönderilecektir.


Yorumlar

“Bu kış sezonu +1’im var” için 2 yanıt

  1. Sıradan biri avatarı
    Sıradan biri

    Ağırlık merkezini bu kadar güzel ayarlayanını görmemiştim çok tatlı

  2. ibrahim horoz avatarı
    ibrahim horoz

    Sen kayseriye gel bana haber verme

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir