Mahremiyetini korumak

Facebook’a ya 2008 ya da 2009 yılında katıldım. O zamanlar muhabbet dönerdi Facebook’ta ebemi bile buldum diye; 11 yıl sonra hayatımın her aşamasına entegre ama hiç kullanmadığım bir yapıya dönüşmüştü.

İlk başta insanların birbiri ile iletişimini kolaylaştırmak için yola çıkılmış olması Facebook’u hayatımızda güzel bir yere konumlandırsa bile Instagram ile işler değişmeye başladı.

Bu araçlar artık iletişime geçmek için değil hayattaki lüksünü, zenginliğini, havanı göstermek için kullandığımız araçlar haline gelmişti. Ben de benzer amaçlar ile kullandım tabi; yalan yok.

Bu tür araçların bağımlılık yapıcı etkisi var; daha fazla merak ediyorsun daha fazla kullanıyorsun sonra daha fazla paylaşım yapıyorsun sonra kaç kişi beğenmişin peşine düşüyorsun sonra milleti kaç kişi beğenmişe kadar gidiyor olay. Artık bu aşamada hayatımda Facebook ve Instagram’ın bir yeri olmadığını anladım.

Şimdilerde nasıl ünlü olmak için beğeni satın alıyor, Instagrama profil reklamı veriyorsak, havalı fotoğraf çekebilmek için tomarla para harcıyorsak gelecekte de özel hayatın gizliliğini korumak için para veriyor olacağız.

Bu kapsamda özel hayatın gizliliğini korumak için ilk adımımı attım. Facebook ve Instagram hesaplarımı kapattım. Aktif olarak kullandığım LinkedIn ve Twitter kaldı ki onları da işimle ilgili kullanıyorum. Aslına bakarsanız kimsenin özel hayatını da görmek istemiyorum.


Yazılar eğer ilginizi çekiyorsa aşağıya eposta adresinizi yazarak abone olabilirsiniz

Her yeni makale yayınlandığında size e-posta gönderilecektir.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir