Vega Fina Robusto

Tadım Ortamı: Tekbaşıma

Hava Sıcaklığı: Soğuk 5-10 derece arası

Rüzgar: Rüzgarsız sakin

Fiziksel Ortam: Balkon – Açıkhava

Damak Tazeleyici: Filtre Kahve

Tadım Notları: Espresso, Toprak, Saman

Ebat: Robusto

Hava Geçirgenliği: Yüksek – 2 Punch Açtım

Puro Kökeni: Dominik Cumhuriyeti

Homojen bir şekilde sonuna kadar yandı, hiç sönmedi. Dış kabında plastiki bir görünüm gözlemlemedim ama Küba puroları gibi de yağ tanelerinin izleri ile kül de oluşmadı.Kül tutunumu gayet başarılıydı, benden habersiz hiç dökülmedi ve 5cm’ye kadar rahat küllendi.

Ecuadorian Connecticut dış sargılığın kullanıldığı puro ilk yakımda ve neredeyse 2/3’ün sonuna kadar aromatik kıvamını korudu. Bilindik markalara kıyasla daha bilinmedik olmasına rağmen kalite olarak oldukça başarılı. Yaklaşık %75 nemde sakladığım humidorumdan çıkartarak içtim. İçiğim ortamının rüzgarlı olmaması dumanın damakta daha iyi yayılmasına sebep oldu. Puro gerçekten şaşılacak bir şekilde kıvamını ortaya kadar korudu. Bazen hafif bir rüzgarla yanan noktadan çıkan duman burnuma gelerek bir kötü koku oluşumuna sebep oldu ama normal içim de hızlıca eski tadı yakalamayı başardım.

Tadı biraz yağmur sonrası toprak gibiydi. Arada hafif saman notaları yakaladım. Hava geçirgenliği orta o sebeple kesici kullanmadım, arkadan punch ile iki delik açtım. Bu kontrollü akışın tadı yoğunlaştırdığını düşünüyorum.

Puronun 1/6’sı gibi bıraktım keyifli bir içişti.

Vega Fina Robusto

Yazılar eğer ilginizi çekiyorsa aşağıya eposta adresinizi yazarak abone olabilirsiniz

Her yeni makale yayınlandığında size e-posta gönderilecektir.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir