Sevişmek ve seks üzerine

Sev-iş-mek : birbirini sevmek.

Gündelik yaşamda bu iki kelime pek çok kez birbirinin yerini alır, sevişelim mi? seks yapalım mı? Gerçi çoğu zaman kelimelere ihtiyaç da duymaz bu ihtiyacın çağrışımı, hareketler sürükler. Daha sonra geçmiş bir eylemden bahsetmek için kullanılır. Seviştik veya seks yaptık.

Peki gerçekten bu iki kelime aynı iki olayı mı tanımlamakta? TDK’ya göre sevişmenin iki anlamı var; birincisi birbirini sevmek, diğeri ise cinsel ilişkide bulunmak. Seks içinse tek bir tanımı var, cinsel ilişkide bulunmak.

Bence TDK’nın sevişmek için olan ikincil tabiri halk arasında kabul görmüş olan anlamını da içermek için yazılmış lakin aslında seks sevişmenin bir alt kümesi -ya da değil-.

Sevişmek, sevmek kökünden geliyor. Birbirini seven, değer veren iki insanın sevgi temelli bir eylemde bulunması. Buradan yola çıkarsak sarılmak da, öpüşmek de hatta ve hatta duygu dolu bakışmakta bir sevişmek eylemi.

Peki seks? Seks dediğimizde herkesin aklına gelen konular gayet net aslında. Seks’i iki bireyin birbirine uygulayabileceği hazzın en tepe noktası olarak tanımlayabiliriz. Tek bir eylem de olabilir, bir eylemler bütünü de.

Peki aldatmak? İnsan nasıl aldatır? Yukarıdaki tanıma göre sevişmek aldatmak mıdır? Bir insan aynı anda kaç kişiyle sevişebilir? Peki seks? Seks aldatmak mıdır?

Yasal metinlerde aldatmak (“zina”) evlilik dışı ilişkide bulunmak olarak tanımlanmış. Aldatmak ıspat gerektiren bir ağır kusur ama suç değil. Burada yine bence kelimeler doğru anlatımı içermiyor çünkü zina fiziksel bir eylem iken aşağıda bahsedeceğim üzere aldatmak için aslında ille de fizikselliğe gerek yok.

Peki bir eş hiç aldatır mı? Aldatırsa kaç kere aldatır? İlla cinsel ilişkiye girmekten veya seks yapmaktan bahsetmiyorum ama sevişerek kaç kere aldatır? İş yerinde iyi hissetmediğin bir zamanında yanına çiçekle gelen ve seni motive eden, gözlerinin içine bakarak gülümseyen arkadaşın ile bir şeyler paylaştığında aldatmış olur musun? Birbirine sevgi içeren bu eylem sevişmek midir? Peki ya gözlerinin içine baktığında hafifçe elini tutsa bu ne olur? Arkadaşlık ve sevişme arasındaki geçişkenlik tam olarak nerede ve nasıl başlar? Bu sevişmekse peki aldatmak mıdır?

Sanki yukarıda bir ihtiyacın tamamlanması gibi sevişmek. Ruh halinin düşük olduğu bir durumda arkadaşının gelip sevgi sözleriyle seni motive etmesi aslında senin çok ihtiyacın olan bir konuda seni besliyor. İletişim -veya etkileşim- tamamlandığında yeni ve güçlü adımlarla kaldığın yerden devam ediyorsun.

Burada sevginin etkileşimini; TDK anlamıyla sevişmeyi görüyoruz.

Peki seks? Seks sevişmeye hizmet edebilir de etmeyebilir de. Sevişmeyle birlikte -ben ön sevişme tanımına da katılmıyorum- uzun süreli bir etkileşim de olabilir, sevişmesiz bir tuvalet ihtiyacı gibi 5-10dk da sürebilir. Çünkü seks hazzın tepeye çıkarılması ile ilgili bir aktivitedir.

Seks ve sevişme apayrı ihtiyaçlardır ve birbirlerinin yerini alamazlar. Bir bireyin hayatının farklı anlarında farklı ihtiyaçlara sahip olması gibidir seks ve sevişme, her zaman birlikte olmaz, hep ayrı da olmaz.

Peki siz en son ne zaman gerçekten seviştiniz? ve en son ne zaman gerçekten seks yaptınız?


Yazılar eğer ilginizi çekiyorsa aşağıya eposta adresinizi yazarak abone olabilirsiniz

Her yeni makale yayınlandığında size e-posta gönderilecektir.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir