La Parmedo Habana Robusto

La Parmedo Habana Robusto – Barel Bağ Evi

Tadım Ortamı: Elif’le birlikte

Hava Sıcaklığı: Hafif sıcak 23-26 derecelerde

Rüzgar: Rüzgarsız sakin

Fiziksel Ortam: Açıkhava

Damak Tazeleyici: Barel Reserve Kırmızı Şarap (Cabernet Sauvignon)

Tadım Notları: Tuz ve Badem

Ebat: Robusto

Hava Geçirgenliği: Orta – Tek punch

Puro Kökeni: Dominik Cumhuriyeti (Olduğu iddia ediliyor)


Bu puroyu evden çıktığımda yanıma puro almayı unuttuğumu fark ettiğimde Vadistanbul’da ki bir puro satış dükkanından aldım. Puro’nun doğru düzgün çalışmayan bir web sitesi var. Web sitesine göre Dominik Cumhuriyetindeki Tabacalera Palma diye bir yerde üretiliyor.

Satıcı üzerinde sigara kutularındaki işaretlerin olduğu bir kutudan çıkardı. Tarım bakanlığının sitesine göre de 2020 yılında bu puro için ithalat izni verilmiş. Resmi satışı olan bir puro olarak gözüküyor ama ben dediğim gibi kökeni ile ilgili bir bilgi bulamadım. Türk bir firma tarafından sadece ithal etmek için özel ürettirilmiş olabilir. Neyse bu kadar bilgi yeter. Şimdi tadım notlarına geçelim.

Açılış güzeldi. Nemini korumuştu o sebeple güzel bir açılış oldu lakin açılış sonrası 4/5’den 2/5’lik kısma kadar olan kısmın tadı güzel değildi. Paleti çok yordu. Paletin tazelenmesi için sadece şarap yeterli olmadı. En sonda (paleti tatlı ile tazelediğimden sebep de olabilir) güzel bir tad tekrar geldi.

Puro 1-2 defa sönme aşamasına geldi ama kül tutuşu iyiydi.

İçmiş olmak için içecekseniz ve uygun bir fiyata temin edebiliyorsanız içebilirsiniz ama puro sizin için bir ritüelse bu puro doğru bir aday olmayabilir.


Yazılar eğer ilginizi çekiyorsa aşağıya eposta adresinizi yazarak abone olabilirsiniz

Her yeni makale yayınlandığında size e-posta gönderilecektir.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir