Dominican Bundles

Tadım Ortamı: Puro Kardeşliği – Cihan Kıykaç, Yusuf Bahadır Turhan

Hava Sıcaklığı: Hafif serin 18-20 derecelerde Ortaköy The House Cafe akşamüstü saatleri

Rüzgar: Rüzgarsız sakin

Fiziksel Ortam: Açıkhava

Damak Tazeleyici: Ancyra C. Sauvignon

Tadım Notları: (Orçun) Deri ve kurumuş çimen – (Cihan) hafif geçmiş mentol / hafif narenciye.

Ebat: Corona

Hava Geçirgenliği: Ortanın bir tık altı – 1,5 punch

Puro Kökeni: Dominik Cumhuriyeti


Bu puroyu bana Onur Kıbrıs’tan getirdi. 25’li paket içerisinde toplam 75EUR olan bir puro. Kendim fotoğrafını çekmedim ama internette şöyle bir fotosunu buldum.

Dominican Bundles Robusto Paketi

Yukarıda görüldüğü gibi tahta bir kutu içerisinde gelmiyor. İnternette bu paketlemenin fotoğrafları olan yabancı bir site aradım ama bulamadım. Bu paketleme fotoğrafı olmayan ama aynı adda başka bir sitede reklam/kutu vb malzeme kullanmayarak fiyatı düşük tutuyoruz ve size F/P oranı iyi bir puro sunuyoruz gibisinden bir metin vardı. Gerçekten de fotoğraflarda görüldüğü gibi puro üzerinde bir etiket yok.

Tadım notlarına gelirsek; Cihan ve ben bunu içtik. Bahadır Partagas ile gelmiş o sebeple onun tadım notu yok (ben de 2 tane getirdim gerçi ikram edemedim o ayrı). Başlangıcı yine güzeldi ama değişikti yani alışık olmadığım bir açılış tadıydı. Daha premium segment purolara kıyasla sanki bir tık daha “yavan” dı. Diğer purolardan farklı olarak açılıştan bitişe kadar çok dengeliydi. Puro’nun sonuna gelmeden önce her puff çok benzerdi. Sönme hiç olmadı. Kül tutuşu da gayet iyiydi. Bitiş ise gerçekten çok kötüydü. Bu puro ekonomik fiyatı ile son 1/4’ü içme diyor kesinlikle.

Tadım notunda Cihan narenciye ve tadı geçmiş mentol diye yorumladı. Ben daha çok deri ve kurumuş çimen tadı aldım. Cihan bitişine iyi dedi, ben biraz daha orta diyorum.

Her ne kadar premium segment purolara kıyasla bir tık daha alt olarak yorumlasam da kesinlikle kötü diyemem. Diğer dominik purolarına yakın diyemem ama Küba purolarına kıyasla bariz farklı bir tadı vardı. Gündelik kullanımda keyifle kullanılabilir bir puro. Wrapper’i bu arada biraz tırtıklı, sanki yumuşatıcısız yıkanmış bir kumaş gibi. Daha bir naturelmiş gibi geldi.

Cigar Creed – Ortaköy The House Cafe

Yazılar eğer ilginizi çekiyorsa aşağıya eposta adresinizi yazarak abone olabilirsiniz

Her yeni makale yayınlandığında size e-posta gönderilecektir.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir