Eleanor Los Artesanos – Cuban Parejo

Tadım Ortamı: Tatil ekibi – Koray Uzel, İlknur Uzel, Elif Başlak

Hava Sıcaklığı: Hafif serin 18-20 derecelerde – Selanik Yunanistan

Rüzgar: Rüzgarsız sakin

Fiziksel Ortam: Açıkhava & Taverna 🙂

Damak Tazeleyici: Ouzo Plomari

Tadım Notları: (Orçun) Deri ve kurumuş çimen

Ebat: Robusto

Hava Geçirgenliği: Orta – 1 punch

Puro Kökeni: Küba, gibi, mi değil mi? Adres olarak St.Kitty’s gözüküyor çünkü.


Bu puro’yu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için gittiğimiz Selanik’de Palati restaurant’da denedim. Orta keyifle başlayan bir içiş oldu. Puronun nem orano gayet başarılıydı ama bu puro’da yine istediğimi veremeyenlerden oldu.

Puro’nun sitesini araştırdığımda, daha önce Türkiye için üretildiğini düşündüğüm paravan purolara kesinlikle benzemiyor. Üretim tesislerine ait fotoğraflar var ama Instagram sayfalarında iki şey dikkatimi çekti, birincisi 29 Ekim’de bir Atatürk büstü paylaşmışlar. 10 Kasım 2021’de yine aynı Atatürk büstünü paylaşmışlar. Başka 2 fotoğrafta da nazar boncuğu ve “Hecho Para Turquia” yani “Türkiye için imal edilmiştir” yazan fotoğraflar mevcut.

Ne zaman böyle “Türkiye’ye özel” bir şeyler görsem 2 kere düşünüyorum. Instagram’da takip ettiği hesapların da çoğu Türk. Bu puroyle ilgili de birşeyler eksik gibi.

Neyse tekrar puro’ya dönersek, orta ve bitiş keyifli değildi. Süper bir keyif alarak içmedim. Hatta bittikten hemen sonra bir Dominican Bundles yaktım ve ilk tepkim “ohh be” oldu. Sen ne güzelmişsin.

Eliminde bir 6-8 tane daha bu purodan var. Deneyimleyip yazacağım, hemen olumsuz bir yoruma varmak istemiyorum (Partagas’da da benzeri olmuştu, tatsız başlayıp çok keyifli devam etmişti). Farklı birşeyler olursa bu sayfaya eklerim.

Haydi görüşmek üzere 🙂


Yazılar eğer ilginizi çekiyorsa aşağıya eposta adresinizi yazarak abone olabilirsiniz

Her yeni makale yayınlandığında size e-posta gönderilecektir.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir