Don Tomas

Tadım Ortamı: Puro Kardeşliği – Yusuf Bahadır Turhan, Cihan Kıykaç – Barmaglot / Almatı / Kazakistan

Hava Sıcaklığı: 22-24 derece arası içeride bar ortamı

Rüzgar: Rüzgarsız

Fiziksel Ortam: Kapalı ortam. Bar.

Damak Tazeleyici: Whiskey sour

Tadım Notları: Oak, Barnyard

Cihan’ın Tadım Notları: Açılış Anason, devam Kayısı bitiş Mentol.

Ebat: Toro

Hava Geçirgenliği: Normal. Punch ile deldim tek delik.

Puro Kökeni: Dominican Republic


Bu puroyu Kazakistan uçağına binmeden önce Sabiha Gökçen havalimanında buldum. Uygun fiyatlı puro denemelerimde “en uygun” fiyatlı purom olarak tahtı devraldı keza 10 adetlik bu kutuya 25EUR civarında bir bedel ödedim.

Satıcıya neden bu kadar ucuz olduğunu sorduğumda piyasaya yeni girmiş çok kaliteli bir puro olduğunu, insanların alışması için uygun fiyattan sattıklarını söyledi. Bu satışçıların her soruya da bir açıklamaları var 🙂

Don Tomas marka itibariyle pek çok ünlü puronun da üreticisi olan “General Cigar Company” firmasına ait. Rolex’in sahtesi ile gerçeğinin ayırt edilemediği, Cohiba’nın bile aynı adla bir amerikada bir de Küba’da üreticisi olduğu düşünülürse bu puronun da yine ne kadar orijinal üreticiden geldiğini kestirmek mümkün değil.

Neyse geçmişi bir kenara bırakıp tadım kısmına gelelim. Bu puro hayatımda gördüğüm açılıştan son kısma kadar en stabil akan puro olabilir. Diğer notlarımı okuyanlar bilir, açılış ve devamını hep ayrı notlarım ama bu puroda şaşırtıcı bir şekilde açılış ve devamı çok stabil devam etti. Daha önce detaylı yazdığım Dominican Bundles‘a çok yakın bir tadı olmakla birlikte hani bir tık daha premium bir tadı vardı.

Don Tomas Kül Tutuşu
Don Tomas Kül Tutuşu

Dominican bundles’da aldığım saman/ot tadının yerini bunda biraz daha odunsu tonlar almıştı. Kül tutuşu ise 10 üzerinden 5-6 arası diyebilirim. nub/Eleanor gibi hemen dağılan bir kül gibi değil, Huppman gibi sağlam tutunan bir kül gibi değil tam ortası.

Genel olarak puanlayacak olursam bu puroya rahatlıkla 10 üzerinden 6-7 verebilirim. Tabi puroyu aldığımda ideal nem oranında olduğunu belirtmeliyim. Bitiş ise kendini çok net belli etti. Hatta 1/3’e gelmeden kendini belli etti tabi Toro içtiğim için keyfini almıştım o sebeple benim için sorun teşkil etmedi.

Yusuf Bahadır Turhan, Orçun Başlak, Cihan Kıykaç
Yusuf Bahadır Turhan, Orçun Başlak, Cihan Kıykaç – Bla Bla Bar Almatı

Yazılar eğer ilginizi çekiyorsa aşağıya eposta adresinizi yazarak abone olabilirsiniz

Her yeni makale yayınlandığında size e-posta gönderilecektir.


Yorumlar

“Don Tomas” için 2 yanıt

  1. Burak avatarı

    Merhaba,

    Çok ilginçtir bende aynı şekilde freeshopta tanıştım don tomas ile, ben aldığımda maalesef nemi iyi korunmamıştı tekli ambalajdaydı. Punch ile deldim ve buna rağmen bu fiyata içtiğim en iyi puro diyebilirim ve dediğiniz gibi oldukça stabil gitti. Ama sürekli söndü maalesef 🙁
    Fiyat olarak uygun olmasına rağmen sürekli elimde bulunduracağım bir puro oldu. Paylaşmak istedim aynı tadım notlarını yaşadığınız için.. selamlar bol keyifler

    1. Yorum için teşekkür ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir