Guantanamera Habana

Tadım Ortamı: Piazza Navona – Roma – İtalya

Hava Sıcaklığı: Ilık. 20-22 arasında. Bir cafe’nin önünde üzeri yarı açık. Hava hafif bulutlu

Rüzgar: Rüzgarsız

Fiziksel Ortam: Üzeri açılır kapalı bir mekan

Damak Tazeleyici: Önce americano, sonrasında da Irish Coffee

Tadım Notları: Deri, Plastik

Ebat: Corona

Hava Geçirgenliği: Normal. Punch ile deldim tek delik.

Puro Kökeni: Küba


Guantanamera da yine pek çok puro gibi kökeni biraz karışık bir puro. Bu puroyu Sabiha’nın dış hatlarından aldım. Galiba 5’li paketi 15EUR gibi bir fiyattı.

Wikipedia’ya göre Amerika kökenli olarak yola çıkmış. Daha sonra Habana (Küba’nın tüm purolarına sahip devlet firması)’nın açtığı davaya göre Amerikalı firma telif haklarını kaybetmiş. 2012 yılında ise Avrupa’da üretilmeye başlanmış. Doğru logoya ve doğru bilgiye ulaşmak gerçekten zor. Zaten şu puro dünyasına girdim gireli bi Habana SA’nın dünyaca ünlü puroları (Cohiba, Hupman, Romeo y Julietta vb.) ve Davidoff puroları hakkında bilgi bulmak rahat, gerisi hep çetrefilli ve karışık. Bence bu da geliştirilmesi gereken bir alan.

Bu puroyu Roma’da Piazza Navona’da bir cafede yaktım. Puro’nun sonlarına doğru cafe’nin sahibi geldi, burada sadece sigara içebilirsiniz puro içilmez dedi. Puro’nun dumanının yoğunluğu rahatsız ediyor heralde keza aynı şey dün gece Suadiye Well Done’da başıma geldi. Puro’nun sonuna doğru burada içilmiyormuş ön bahçede içilmesi gerekiyormuş dedi. Değişik 🙂

Puro’nun kendisine gelirsek; iyi muhafaza edilmiş bir koruyucu kapta geliyor. Makine sarımı olduğu için fiyatı uygun ama kendimi henüz el sarımı – makine sarımı arasındaki farkı hissedecek seviyede hissetmiyorum. Sadece hava geçirkenliğinin yüksek olduğunu söyleyebilirim. Özellikle el sarımı Partagas’da sıkılık olarak kendini gösteriyordu; hava zor geçiyordu. Tabi yine çok fazla makine sarımı tecrübem de yok. Zamanla oluşacak.

Genel olarak keyifli bir puroydu. Kül tutuşu da gayet iyiydi. Tam son 1/3’e çok yaklaşmışken o acımsı/sentetik tat’a ulaştı ki tam da o sırada cafe sahibi gelip söndürün dedi. İtalyan’ın da tersi ters.

Benim için keyifli bir deneyim oldu. İtalya’dan sevgilerle.

Orçun Başlak - Can Başlak - Castel Sant'Angelo - Roma İtalya
Orçun Başlak – Can Başlak – Castel Sant’Angelo – Roma İtalya


Yazılar eğer ilginizi çekiyorsa aşağıya eposta adresinizi yazarak abone olabilirsiniz

Her yeni makale yayınlandığında size e-posta gönderilecektir.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir