Arturo Fuente Gran Reserva Hemingway Signature

Tadım Ortamı: Ataşehir, İstanbul

Hava Sıcaklığı: 24-26 Derece

Rüzgar: Yok

Fiziksel Ortam: Açık hava

Damak Tazeleyici: Filtre Kahve

Kül Tutuşu: Orta

Tadım Notları:

Ebat: Figurado – 6

Puro Kökeni : Dominik Cumhuriyeti

Hava Geçirgenliği: V-Cutter. Tek kesim. Önü kapalıydı önünü de V-Cutter ile açtım.

Fiyat : 16USD


Çok güzel. Tek kelimeyle.

Bu puroyu Amerika’dan aldım. Orada Newport Beach’de ailesi bizim bölgelerden bir ailenin işlettiği purocudan aldım. İçeride çok keyifli sohbet ettik. Bize epey puro önerdi. Sayesinde deneyebileceğim pek çok purom oldu.

Arturo Fuente Gran Reserva Hemingway’de bunlardan birisi. Uzun zamandır böylesine keyifli bir puro içmemiştim. Hava geçirgenliği, damağı yormayışı, o açılıştaki kıvamın uzun süre devam etmesi olsun tam bir masterpiece. Bu puroyu Türkiye’de free-shoplarda bulamamak çok kötü.

Amerika’da ki arkadaş ne kadar şanslısınız burada ambargo yüzünden Küba purosu satmamız yasak diye hayıflanıyordu ki ülkede serbest puro satışının getirdiği rekabetçiliğin ellerindeki ürünleri güzelleştirdiğinin farkında değildi. Oysa Türkiye’de hem resmi puro ithalatı çok kısıtlı ve ne hikmetse gelen purolar çok kalitesiz, hem de Küba’nın dünyaya kapalı oluşu ve Habanos SA’nın tek exporter olması burada bulduğumuz Küba purolarının da bence sahte olmasına sebep oluyor.

Rekabet ve serbestlik her zaman kaliteyi arttıran bir şey ama tekelleşme çağımızın her alanında olduğu gibi bu alanında da olumsuz etkiliyor.

Puro’nun çok güzel bir yüzeyi var. Böyle diğer purolar gibi ince ve düz değil, gayet hisli. Sanki bir bitkinin tazeyken yüzeyine dokunuyormuşsunuz gibi. Kül tutuşu orta, ben zorlamadan 2 kere kırıldı ama ikisi de kül tablasındayken oldu.

İçiş ortadan sonra da keyifliydi ama en son 1/3’lük kısma yaklaştığımda anca acılaştı. Acılaştığı durumda bile hava akışı gayet güzeldi. Hiç sönmedi ve akış hızı değişmedi. Gerçekten çok keyifli bir purodu.

Ben bu puroyu kendimle başbaşa kaldığım bir anda içtiğim için çok mutluyum şahsen çünkü gerçekten zaman harcanması ve keyif alınması gereken bir puro. Arkadaş ortamında tadına o kadar iyi odaklanılmayabilir.

Bulabilirseniz kesinlikle tavsiye ediyorum.


Yazılar eğer ilginizi çekiyorsa aşağıya eposta adresinizi yazarak abone olabilirsiniz

Her yeni makale yayınlandığında size e-posta gönderilecektir.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir