globalization

Otuzbeşinde emekli olma hayalim vardı. Emekli olup hobilerime yönelecektim, ta ki dijital göçebeliği keşfedene kadar.

Solarian pek çok vergiyi de beraberinde getirdi hayatıma. Bordronun “net ödenen” kısmına bakmaktan başka hiçbir şey yapmayan bir profesyonelden vergilendirmeyi anlayan birisi haline geldim; o günde ilk defa sorguladım acaba dünyada herkes aynı vergiyi mi ödüyor diye?

İş adamlığının iki kilit noktası var; iyi bir muhasebeci ve iyi bir hukukçu. Hayatta başarılı olacaksanız öncelikle bu ikisini iyi seçmeniz gerekiyor. Çok sevdiğim “Genç bir işadamına” kitabında şöyle der;

Ne kara, ne beyaz – servetin rengi gridir. Genç iş adamı, sen grinin tonları üzerinde uzmanlaş ve daima çok iyi hukukçularla çalış.

Genç Bir İşadamına – Emre Yılmaz

Henüz doğru hukukçuyu ve muhasebeciyi bulamadım ama hangi yöne gideceğim konusunda artık aklım çok daha net; globalleşme.

Ukrayna’da ilk şirketimizi kurduğumuzda çok garip gelmişti, başka bir ülke, başka bir müdür, bambaşka iş kuralları ve bambaşka bir vergilendirme. Adı üstünde “Tüzel Kişilik”, senin bir avatarın gibi; başka bir ülkedeki bedenin gibi. Kendi kuralları, kendi sağlığı ve kendi beklentileri olan inorganik bir organizma gibi. Büyümek için çabalayan bir organizma.

Ukrayna’da ki şirketin büyümesinden ziyade benim edindiğim tecrübe esas paha biçilmez kısım oldu çünkü gerek Solarian Türkiye’de, gerek Grey Global Ukraine’de aslolanın ekip olduğu ortaya çıktı.

İşi doğru yapabilmek için doğru kişilere ihtiyacın var. Bu başarıya giden yolda en temel ihtiyaç, zorunluluk.

Geçtiğimiz günlerde eski patronumun kitabını tekrar okudum.

D&R - Kültür Sanat ve Eğlence Dünyası

Hüsnü Bey’in başardığı işlerde de batırdığı işlerde de hep dokunduğu nokta ekip ve doğru kişi. İnsan profesyonel çalışırken oradaki dip notları tam doğru yorumlayamıyor ama hayata kendi şirketini kurup atıldıktan sonra her şey çok daha anlamlı hale geliyor.

Bu hafta Solarian’ın globalleşme yolunda yeni bir adım daha atıldı. Solarian Amerika kuruldu. Henüz daha bebek; pek bir faaliyeti yok ama uluslarası işler başarmamız için büyük bir adım olacak.

Solarian hikayesi buradan nereye gider tam kestiremiyorum ama yavaş yavaş tüm globale hizmet sunan bir şirket olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz; tek ihtiyacımız olan şey doğru ekip.


Yazılar eğer ilginizi çekiyorsa aşağıya eposta adresinizi yazarak abone olabilirsiniz

Her yeni makale yayınlandığında size e-posta gönderilecektir.


Yorumlar

“globalization” için 2 yanıt

  1. Tolgahan Demirayak avatarı
    Tolgahan Demirayak

    Yeni ülkelerde başarılarınızın devamını dilerim.
    Tebrikler

    1. Teşekkür ederim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir